Меси остава резерва срещу ПСЖ? 09.04 | 12:56

Контузията на голаджията може да се възобнови, ако утре играе

От Божидар Азманов

Шансовете на Лионел Меси да стартира сред 11-те титуляри на Барселона в двубоя-реванш с Пари Сен Жермен от четвъртфиналите на Шампионската лига стават все по-малки.

Звездата на каталунците получи мускулна травма по време на първия двубой с парижани преди седмица и бе заменен на полувремето.

От тогава Меси се подлага на възстановителни процедури и не взе участие в двубоя на своя тим срещу Майорка през уикенда, като на негово място се появи Сеск Фабрегас.

Вчера Лео Меси мина прегледите на ултразвук, които трябваше да дадат повече яснота около състоянието на крака му и да отговорят на въпроса дали ще може да играе в реванша срещу ПСЖ.

Според вестник Sport ултразвукът е показал, че ако мачът с французите бе вчера и аржентинецът бе взел участие в него, вероятността травмата му да се възобнови е 50%. Днес той отново ще бъде прегледан и след това ще се вземе окончателно решение как да се процедира.

Ако травмата обаче възобнови, опасността Меси да отсъства за по-дълго време е напълно реална.

Самият футболист вече сподели, че се надява да седне поне на резервната скамейка, като това е най-вероятният сценарии за сряда вечер.

Реваншът между Барселона и ПСЖ е утре от 21:45 българско време на "Камп Ноу". Първата среща между двата състава завърши при равенство - 2:2.

Водещи

Най-четени