Милан оцеля срещу Киево и се върна временно на върха 10.04 | 23:46

Съли Мунтари донесе ценната и трудна победа във Верона

От Даниел Любомиров

Милан бе надигран от домакина си Киево в по-голямата част от двубоя на "Сан Антонио Бентегоди", но въпреки това си тръгна с три точки, след като Съли Мунтари порази мрежата на "летящите магаренца" в 8-ата минута.

Бившият играч на градския съперник Интер получи кълбото от Робиньо и с мощен удар от около 25 метра прати топката покрай вратаря Стефано Сорентино за единствения гол в мача.

Серджо Пелисиер обаче имаше основна вина за липсата на успех в атаките на Киево, след като не можа да преодолее представилия се на високо ниво страж на Милан Кристиан Абиати.

Нападателят на домакините излезе на няколко пъти в отлични позиции за стрелба, но не можа да преодолее нито веднъж ветерана под рамката на "росонерите".

Така с важния си успех възпитаниците на Масимилиано Алегри се връщат поне временно на върха в Серия А и вече имат актив от 67 точки – 2 повече от Ювентус, който утре от 21:45 часа приема Лацио. Киево пък остава на 9-та позиция с 42 пункта.

Съли Мунтари започна мача доста неуверено и бъркаше с подаванията си в първите няколко минути, но въпреки това се оказа на правилното място в 8-ата минута, за да завърши перфектна контраакция на "росонерите".

Кристиан Абиати боксира топката след центриране от корнер и Кларън Зеедорф подхвана пробив по дясното крило. Холандецът намери Робиньо, който с добър пас насочи кълбото към Мунтари и бившият халф на Интер с бомбен изстрел от около 20 метра не остави шансове на вратаря на Киево Стефано Сорентино – 0:1.

Домакините обаче не се обезкуражиха от ранно допуснатия гол и до края на полувремето бяха по-активни, като създадоха поне две чисти положения за изравняване, но Абиати спаси отбора си.

В 25-ата минута Терео получи удобен пас от Палоски и отправи силен удар, но вратарят на Милан демонстрира класа и отклони в корнер.

В 42-ата пък нападателят Пелисиер пробва мерника си, но само провокира Абиати отново да покаже, че е нащрек и с максимално разтягане да избие кълбото встрани от целта.

Робиньо си спечели излизане на стрелкова позиция, след като надигра двама бранители на Киево и се озова очи в очи със Сорентино. Изстрелът на бразилеца обаче бе слаб и бе отразен от стража на домакините.

Само 5 минути след подновяването на играта Пелисиер отново получи шанс да накаже гостите, но волето му отново не можа да преодолее блестящия Абиати. Малко по-късно нападателят на Киево за пореден път се провали в опита си да отбележи, стреляйки над вратата.

Най-добрата контраатака на Милан след почивката беше завършена от Златан Ибрахимович, но шведът не можа да намери целта с диагоналния си удар в 75-ата минута.

В 80-ата Терео претендираше за дузпа, след като при негов изстрел топката срещна ръката на Алесандро Неста, но играчът на Киево е бил в засада и не бе отсъден наказателен удар.

Така въпреки многобройните си набези "летящите магаренца" не стигнаха до точка срещу шампионите на Италия.

Водещи

Най-четени