Мирела Демирева е спортист на България 2016 21.12 | 10:19

Олимпийският ни шампион Ружди Ружди пък зае първото място при хората с увреждания

От iNews.bg

Чаровната ни лекоатлетка Мирела Демирева официално бе обявена за Спортист №1 на 2016-а година. Състезателката по висок скок блесна през август, когато грабна сребро на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Демирева накара цяла България да се гордее с постижението й в изключително конкурентната дисциплина. Момичето, което живее и тренира в Холандия, остави зад себе си боркинята Елица Янкова и сноубордиста Радослав Янков. Еличка взе бронз в женската борба в Рио, а Радо разби всички и спечели Световната купа в сноуборда.

На церемонията в НДК се изсипаха доста познати лица, не само от спортните, а и шоу и бизнес средите. програмата бе водена не от кой да е, а от самите Ивет Лалова и Владо Николов, които се бяха барнали в ефектни тоалети.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика бе избран за Отбор на годината на България. Момичетата на Ина Ананиев завоюваха бронзов медал на Олимпиадата в Рио в много труден момент и спечелиха симпатиите на цялата страна.

Момичетата се представиха отлично и на Световната купа в Казан, където завоюваха златен медал в съчетанието на пет ленти. Те станаха шампионки в многобоя на Гран при в Москва, а на Световната купа в София грабнаха още два златни медала. В края на тази година златните момичета изиграха своя бенефис пред препълнената зала "Арена Армеец" и отстъпиха своите места на следващата генерация.

Наградата на момичетата бе връчена от спортния министър Красен Кралев. "За нас е огромна чест да сме тук и да спечелим тази награда. Искам да благодаря за тази награда на нашите треньори и всички, които не спираха да ни подкрепят. Благодаря и на останалите момичета. Има страшно много неща, които ще ни липсват. Едно от основните неща е това да играем за България, защото винаги ни е карала да се чувстваме като шампиони и победители. Безкрайно сме благодарни, че стоим на тази сцена”, каза при награждаването Ренета Камберова. 

Наставничката на ансамбъла по художествена гимнастика изведе момичетата до бронзов медал на Олимпиадата в Рио. Номер 1 за 2016-а при спортистите с увреждания на България стана Ружди Ружди. "Много благодаря на всички, които са гласували на мен. Благодаря на моя треньор за добрата подготовка и вярата в мен. Благодаря и на Параолимпийската федерация и за подкрепата”, заяви Ружди.

Подробности четете на Sporta.bg

Водещи

Най-четени