Моуриньо се завърна триумфално в Премиършип 18.08 | 20:09

Воденият от него Челси спечели първи три точки за новия сезон

От iNews.bg

Жозе Моуриньо официално се завърна в английския футбол, а днес воденият от него Челси стартира с победа участието си в новия сезон на Висшата лига.

Приемайки новаците от Хъл Сити на своя "Стамфорд Бридж", "сините" очаквано не срещнаха проблеми и подчиниха "тигрите" на Стийв Брус с 2:0. Оскар и Франк Лампард бяха точни за Челси през първата част, като последният дори и пропусна дузпа в самото начало на сблъсъка.

"Стамфорд Бридж" пък прие Жозе Моуриньо с отворени обятия. Феновете на Челси изпълниха капацитета на стадиона до краен предел, като дариха любимия си мениджър с безспирна серенада от песни и скандиране на името му. Самият той отговори на трибуните, изпращайки им въздушни целувки преди началото на срещата.

За Жозе Моуриньо това е завръщане в Премиършип след шестгодишна пауза, след като през 2007 година той бе шокиращо уволнен от собственика Роман Абрамович. През това лято обаче португалецът се завърна в Лондон, наследявайки недолюбвания от феновете Рафаел Бенитес.

Специалния остави невъзстановения Хуан Мата на резервната скамейка, докато Фернандо Торес оглави атаката на "сините". Еден Азар, Оскар и Кевин Де Брюин действаха в близост до испанеца, а Франк Лампард и Рамиреш оформиха двойка вътрешни халфове. Капитанът Джон Тери и Гари Кейхил стартираха в сърцето на отбраната.

1014386Новото попълнене Андре Шюрле също остана на резервната скамейка, но след почивката германецът записа официален дебют във Висшата лига. На пейката останаха също така Микаел Есиен, Демба Ба и Ромелу Лукаку, както и друго от новите попълнения - Марко ван Хинкел, който също регистрира дебют по английските терени.

Още от самото начало Челси наложи превъзходство над "тигрите", като лондончани ясно показаха, че ще започнат новия сезон в Премиършип крайно мотивирани. След само пет минути игра бе отсъдена дузпа в полза на домакините, след като вратарят на Хъл МакГрегър повали Фернандо Торес. Зад топката застана Франк Лампард, но стражът на "тигрите" спаси удара на халфа.

Все пак първото попадение във вратата на Хъл не закъсня, а в 13' младият бразилец Оскар откри сметката на Челси за новия сезон. "Сините" разиграха отлична комбинация пред наказателното поле на Хъл, а Кевин Де Брюин изведе Оскар очи в очи с МакГрегър. Националът на "Селесао" стреля технично и изправи трибуните на крака - 1:0. Две минути по-късно Лампард опита да се реваншира за пропуска си, но МакГрегър спаси.

1014385Макар и вече водейки в резултата, Челси изобщо не намали оборотите в предни позиции. Логичното се случи, а в 25' лондончани удвоиха аванса си, благодарение Франк Лампард. Английският национал изкупи вината си за пропуснатата дузпа, разстрелвайки МакГрегър с бомбен изстрел от пряк-свободен удар за 2:0.

В края на първата част шанс да се разпише получи и Фернандо Торес, но Ел Ниньо не успя да оползотвори доброто подаване на Лампард.

И след почивката нищо на "Стамфорд Бридж" не се промени, а Челси очаквано стигна до трите точки.

В 66' Жозе Моуриньо извърши първа смяна и даде шанс за дебют на Андре Шюрле, който през лятото бе привлечен от германския Леверкузен. Минути по-късно в игра се появи и направилият силна лятна подготовка Ромелу Лукаку, който зае мястото на Фернандо Торес.

В 76' Андре Шюрле бе близо до първо попадение със синия екип, но германският нападател не успя да отбележи. Шюрле получи подаване от Рамиреш и се опита да прехвърли излезлия напред МакГрегър, но футболистът на Челси не бе достатъчно презицен.

В заключителните минути домакините вече доиграваха двубоя, а в 84' официален дебют за Челси записа и младият холандец Марко ван Хинкел, който замени един от любимците на "Стамфорд Бридж" Оскар.

Водещи

Най-четени