Мъри Стоилов очаква тежък мач срещу Астана 03.07 | 20:01

Наставникът на Ботев даде пресконференция преди сблъсъка от Лига Европа

От Божидар Азманов

Наставникът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов заяви, че тимът на Астана е много сериозен съперник, но се надява с добър футбол "канарчетата" да преодолеят казахстанския отбор.

"За нас е голяма чест да участваме в Лига Европа. Смятам, че Астана е много силен съперник. Очевидно е, че футболът в Казахстан се развива. Надяваме се, че нашите играчи ще покажат добра игра и ще продължим напред."

"Гледахме няколко записа на мачове на нашия съперник. Смятам, че Астана е добре укомплектован отбор със силен състав. Играчите на противника си взаимодействат добре на терена. Не мога да отлича никой поотеделно.

Очаквам много труден мач утре", заяви Стоилов на пресконференцията си преди двубоя от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Ботев придоби право на участие в Лига Европа инцидентно заради отказа на ЦСКА, но според Мъри това не значи, че тимът няма високи цели.

"Това, че попаднахме с доза шанс в Лига Европа не значи, че ще ни е приятно да отпаднем още на старта. Дълго очаквахме да се класираме за турнира, защото знаехме какви проблеми има ЦСКА.

Поради тази причина битката за четвъртото място в нашия шампионат беше много напрегната. Дошли сме тук да играем добър футбол и ако заслужим победата, ще се радваме да я вземем"

"Няма да мога да разчитам на най-добрия си нападател Иван Цветков, той е сериозно контузен", поясни още той пред казахстанските колеги.

Според специалиста Ботев бързо ще се приспособи на изкуствения терен на стадиона на "Астана" и той няма да окаже влияние на футболистите му

"В България също играем на изкуствени терени, така че нашият отбор бързо ще се приспособи на "Астана Арена" и ще можем да играем нашата си игра", заключи Стоилов, като добави, че не е гледал мача между България и Казахстан, защото в България не е бил предаван от никоя родна телевизия.

Двубоят между Ботев (Пловдив) и Астана е утре от 17 часа българско време и ще бъде излъчван на интернет сайта на ТВ7.

Водещи

Най-четени