Наркодилър въртял далавери с уреждане на мачове в НБА 16.09 | 16:06

Отборът на Ню Йорк Никс бил част от 5-годишно разследване за "черно тото" на ФБР

От Иво Вецев

Феновете на баскетбола в САЩ, и най-вече тези на Ню Йорк Никс, преживяват истински шок в момента, след като стана ясно, че легендарната организация е била намесена в уреждане на мачове през сезон 1981/82.

Твърдението за подобен скандал идва чак сега, след като беше разкрит в книгата "Larceny Games: Sports Gambling, Game Fixing and the FBI" (Игри на кражба: Спортни залагания, уреждане на мачове и ФБР), която излезе по-рано този месец отвъд Океана.

От написаното в нея става ясно, че селекцията на "бричовете" през сезон 1981/82 е "редяла" точки, така че да напасне резултата в полза на нарко дилър, който снабдявал част от играчите с огромни количества кокаин.

Всичко това е от документи на ФБР, в които обаче са зачертани имената както на играчите, така и на въпросния дилър, който залагал сериозни суми срещу Никс, които през този сезон завършват с 49 загуби и изпускат плейофите.

Според разследването, трима играчи на отбора са били замесени в ситуацията, която вече разтърси света на баскетбола. Още подробности и какво се е случило с разследването може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени