Настроението се завърна в лагера на националите 12.09 | 08:20

Въпреки добрия старт на квалификациите, всички осъзнават колко трудности ги очакват още

От Краси Киров

Футболистите от националния отбор по футбол бяха много доволни след победата над Армения, но си личеше, че момчетата не са се поддали на еуфорията и са стъпили здраво на земята.

Късно снощи "лъвовете" се справиха с 1:0 срещу тима на Армения като Станислав Манолев отбеляза единственото попадение в мача.

След първите два мача в квалификационната група B, България е на второ място след лидера Италия. Все още е много рано обаче за някакви сметки, тъй като ни очакват още 8 двубоя.

Мненията на националните се обединиха около това, че има още много работа да се свърши след снощната победа. Всички в отбора "обвиниха" Любо Пенев, че е променил отбора така, че да започне да печели точки.

Вратарят на националния тим Николай Михайлов поздрави за мъжката игра защитника Иван Иванов, който игра с подут глезен и на инжекции.

"Армения е доста неприятен отбор, да не казвам по-силни думи. Но ние изпълнихме указанията на треньора и регистрираме едно добро начало с 4 спечелени точки. Пожелавам сега на моите съотборници всички да са живи и здрави и в по-добра форма през октомври."

"Знаете, че някои от момчетата- като Станислав Манолев, не играят редовно, а други като Ивелин Попов- смениха отбора. За съжаление, такива мелета като това през второто полувреме, се случват. Жалко, че губим Светослав Дяков, който е много добър футболист и той ще ни липсва. Вече имаме повече вяра, но в никакъв случай самочувствие."

"Мисля, че като цяло сега се представихме добре, а и другия месец ни чакат още два тежки мача. С Италия играхме по-силно, а днес просто си личеше умора. Искам да поздравя Иван Иванов, който игра с подут глезен, но с инжекции и показа, че е истински мъж," добави Михайлов.

Защитникът на България Иван Иванов бе много доволен след победата  с 1:0 над Армения. Иванов изказа и специални благодарности към Любослав Пенев, който е изградил един солиден тим с националната фланелка.

"Радвам се, че взехме три точки от този домакински мач и се надявам, че така ще бъде и в следващите ни срещи. Във всяка среща трябва да се борим за максимума от точки, който можем да прибавим, защото така ще остане отворен пътят ни към финалите в Бразилия."

"Наистина има позитивна промяна в отбора, но всичко дойде от треньора. Той промени нашия облик. Вкара агресия в играта, създаде и добра атмосфера. И всичко това когато е налице, ето и точките вече започват да се трупат."

"Искам специално да благодаря на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев, както и на масажистите за това, което направиха за мене и успяха да ме вдигнат на ниво за мача. Сега ни чакат нови два тежки мача срещу Дания и Чехия през октомври.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов също даде кратък коментар на победата на "лъвовете"

"Хулигански мач се получи, но постигнахме хубава победа", заяви Михайлов пред репортери на излизане от Националния стадион "Васил Левски".

"Имахме игра, но трябваше и късмет. Момчетата издържаха въпреки напрежението, което им прави чест. Този мач беше много по-тежък от онзи с Италия, защото тогава нямаше очаквания за кой знае какво.

Също така днес имаше много червени картони, бутане, дърпане... Но началото беше много добро - винаги съм искал такова. Трябва ни и късмет понякога, а в този вид заслужаваме успех над Дания в следващия кръг.

Нормално е да сме аутсайдер в групата", коментира накрая Михайлов думите на националния селекционер Любослав Пенев, който каза, че оставаме скромен отбор въпреки 4-те спечелени до момента точки.

Светослав Дяков заяви след победата над Армения, че се е поддал на напрежението при сблъсъците на футболистите на двата тима. Тогава Дяков бе изгонен с втори жълт картон, а играч на арменците бе изгонен с директен червен картон.

"Не може да се оправдаваме с напрежение, защото в професионалния футбол винаги има напрежение. На нас ни трябваше тази победа, беше просто задължителна и се радвам, че я постигнахме.

В ситуацията с червения картон, съдията ме извика и ми каза: "Не се притеснявай, на тебе само жълт". Аз му отвърнах, че вече имам един и това ще ми бъде втори. А той отговори: "Знам", и ме отстрани от игра. Стана меле, и двата отбора си изпуснаха нервите. Не е приятно да те изгонят в световна квалификация, но важното е, че устискахме. Трудно ми беше да гледам от страни как момчетата се мъчат без мене след червения картон.

Най-четени