Националите с първа тренировка под ръководството на Мадански 03.10 | 19:39

Трикольорите започват подготовка за предстоящата контрола срещу Украйна на 7 октомври и европейската квалификация срещу Уелс четири дни по-късно

От Мариян Найденов

19 футболисти се включиха в първата тренировка на националния отбор под ръководството на Михаил Мадански в Правец днес. Трикольорите започват подготовка за предстоящата контрола срещу Украйна на 7 октомври и европейската квалификация срещу Уелс четири дни по-късно.

Първото занимание от лагер-сбора в Правец пропуснаха Николай Михайлов, Валери Божинов и Ивелин Попов. Първите двама имаха ангажименти с клубните си отбори вчера и ще пристигнат по-късно, а Попов ще играе за Газиантеспор срещу Бешикташ тази вечер и ще се присъедини към отбора утре.

Тренировката пропусна и Георги Сърмов, който е получил контузия в мач на клубния си отбор Касъмпаша.

Очаква се Ивелин Попов да се присъедини към отбора още утре сутринта и да е на линия за първата тренировка за деня.

Валери Божинов пък успя да се включи в края на днешното занимание. Той пристигна в София днес следобед и веднага се отправи към Правец, за да се присъедини към останалите национали. Пред репортерите той коментира, че е много щастлив отново да бъде част от отбора, след близо година отсъствие, заради разногласия с бившия селекционер Лотар Матеус.

Футболистите бяха разделени на две групи, водени от помощниците на Мадански - Светослав Петров и Антони Здравков. Седем от националите, които имаха мачове вчера, направиха възстановяване, като въртяха обиколки на терена под ръководството на Светослав Петров, докато останалите 12 се подготвяха начело с Антони Здравков.

Водещи

Най-четени