Националният по тенис без Пиронкова на „Фед Къп“ 03.02 | 13:16

Първата ни ракета при жените отпада от отбора поради контузия

От iNews.bg

Националният отбор на България по тенис при жените ще бъде без лидера си Цветана Пиронкова на турнира за "Фед Къп" в Талин. Мачовете от група I на зона Европа/Африка са през следващата седмица. Ние сме в предварителна група "D" със Сърбия, Израел и домакините от Естония. Причина за решението на Пиронкова е контузия, получена по време на участието й на Откритото първенство на Австралия, първи турни от Големия шлем за годината. По принцип пловдивчанката не е състезател, който лесно се отказва и много често е играла за националния отбор с травми, пише "24 часа".

Така капитанът Дора Рангелова ще разчита на Изабелла Шиникова, Елица Костова, Виктория Томова и Сесил Каратанчева, която се завръща в отбора ни. Тя в момента е на турнир в Мидланд (САЩ) с награден фонд 100 000 долара, където отстрани с 6:4, 6:3 представителката на домакините Никол Френкел.

Бившата шампионка за девойки от Откритото на Франция "Ролан Гарос" ще пристигне в Талин от Америка. Програмата на турнира в Естония вече е известна. В първия мач на 8 февруари в следобедната сесия България играе с Израел. В следващите два дни отново със същия начален час са двубоите ни със Сърбия и домакините.

Източник: Sporta.bg

Водещи

Най-четени