Неймар вкара първия си гол за Барса 07.08 | 18:15

Бразилската суперзвезда се отпуши при разгром над националния отбор на Тайланд

От Даниел Любомиров

Бразилската суперзвезда Неймар откри головата си сметка за Барселона в приятелския мач срещу националния отбор на Тайланд, който каталунците спечелиха повече от убедително със 7:1.

Именно новопривлеченият национал на "селесао" даде тон на головата фиеста на Националния стадион "Раджамангала", който беше изпълнен с местни фенове, носещи фланелките на Барса.

Испанският национал Педро Родригес наниза хеттрик в мрежата на домакините, а четирикратният кавалер на Златната топка Лео Меси се отчете с 2 гола. С това общият брой на попаденията на Бълхата стана 340, асистенциите му са 130 в 420-ия му мач (включват се и неофициалните срещи) с екипа на Барса.

Последният седми гол беше реализиран от чилиеца Алексис Санчес в 49-ата минута, с което секна и стремежът на испанския шампион да забавлява феновете по трибуните.

Видео от мача вижте в Sporta.bg

Резултатът от срещата не е изненадващ, с оглед на факта, че Тайланд е под номер 138 в ранглистата на ФИФА и вече загуби шансовете си да се класира на Световното първенство през 2014-та, завършвайки на последна позиция в квалификационната си група.

Срещата беше предпоследна за Барса преди тимът да се завърне в Испания - след 11 дни каталунците откриват кампанията си в Примера дивисион с домакинство на Леванте. Припомняме, че именно този тим е сред разследваните за уговорени мачове в испанския футбол.

Последната контрола на Барселона от турнето в Азия ще бъде в Куала Лумпур срещу националния отбор на Малайзия в събота.

Въпреки че беше диагностициран с анемия по-рано през седмицата, Неймар за първи път започна сред титулярите на новия треньор Херардо Мартино. Тата, както е прякорът на специалиста, заложи и на двама играчи от Б отбора на каталунците - Серхи Роберто и Франк Багнак.

Виктор Валдес застана на вратата, а освен младия Багнак в защитата се подвизаваха Даниел Алвеш, Жерар Пике и Адриано. Франсеск Фабрегас, Александър Сонг и Роберто оперираха в халфовата линия, а тройката нападатели се състоеше от Меси, Неймар и Педро.

В 13-ата минута Меси намери отлично Фабрегас на левия фланг и испанецът центрира в наказателното поле, за да може Неймар да отбележи първия си гол за Барселона - 1:0.

Секунди по-късно Меси беше повален в пеналтерията от Даосаванг и сам реализира отсъдената дузпа, за да покачи на 2:0.

Вратарят на Тайланд Хатаиратанакул трябваше отново да извади топката от мрежата си в 19-ата минута, когато Алвеш сложи кълбото на пътя на Педро и за него не беше проблем да направи 3:0.

Барселона изненада съперника си с бързо изпълнение на пряк свободен удар в 25-ата минута, което позволи на Меси необезпокояван да покачи на 4:0.

В 35-ата минута Педро реализира за втори път в мача след подаване на Меси, приключило многоходова акция. В 42-ата зрителите на стадиона се оживиха, защото домакини получиха правото да изпълнят дузпа, която Дангда хладнокръвно превърна в гол за 5:1.

Втората част започна по познат начин, когато в 48-ата минута Педро матира вратаря на Тайланд за трети път и направи резултата 6:1. Крайното 7:1 фиксира Алексис 60 секунди по-късно след ниско центриране на друга резерва - Андрес Иниеста.

Водещи

Най-четени