Неймар и Меси премериха сили в благотворително шоу 03.07 | 11:48

Аржентинецът блесна с хеттрик, докато Неймар реализира красиво от пряк свободен удар

От Константин Симидчийски

Лионел Меси показа наглед на Неймар, че той ще остане №1 в Барселона, въпреки че бразилецът е най-нашумялото име през това лято в света на футбола.

Двамата се изправиха в задочен двубой тази вече по време на благотворителен мач, като "Меси и приятели" се изправиха срещу "Останалия свят" в битка, носеща името "Дуела на гиганти".

В крайна сметка победител беше аржентинецът, чийто отбор спечели с 8:5, а той наниза хеттрик без никакви проблеми. Двамата показаха своите способности, като и Неймар беше в центъра на събитията, отбелязвайки най-красивия гол – прехвърлящ удар от 40 метра. Видео от изпълненията можете да видите в Sporta.bg.

Още през първото полувреме изходът от двубоя беше ясен, след като Марко Матераци, който беше застанал на вратата на "Останалия свят", инкасира цели 5 гола, за които вина имаше и Жулио Сезар, който се подвизаваше като бранител.

В 11' Меси откри резултата, а само 2 минути Дани Алвеш покачи. Класическият резултат бе оформен в 24', но този път не кадър на Барса бе точен, а нападателят на Рома Пабло Освалдо. До края на полувремето Меси и Аймар реализираха по едно попадение за 5:0. През първата част Неймар изпусна дузпа за своя тим.

Второто полувреме беше далече по-оспорвано, като Гастон Рамирес откри сметката за Останалия свят, а Неймар най-накрая се отпуши в 54'. Меси и Лавеци на два пъти обаче убиха интригата в срещата.

До края на срещата Дани Алвеш отбеляза от дузпа, след като беше сменил отборите, а най-доброто изпълнение за вечерта бе дело на Неймар в 74', когато той прехвърли Муслера от 40 метра.

Водещи

Най-четени