Непобедените "лъвове" ще търсят успех и срещу Казахстан 04.06 | 10:40

Срещата е от 17:00 часа на стадион "Алмати Арена" в едноименния град

От Мариян Найденов

Днес националният отбор на България ще изиграе втората контрола от азиатското си турне. Съперник на "лъвовете" ще бъде Казахстан, а срещата е от 17:00 часа на стадион "Алмати Арена" в едноименния град.

Възпитаниците на Любослав Пенев ще се опитат да затвърдят добрите впечатления, които оставиха след чудесната победа над Япония (2:0) миналата седмица и ще търсят нов успех.

С този мач домакините от Казахстан отбелязват 100 години футбол в страната и със сигурност ще бъдат крайно мотивирани да постигнат позитивен резултат срещу сочения за фаворит български тим.

В състава на Казахстан няма известни имена, но в последните години в страната се инвестират сериозни средства във футбола, което се отразява положително и на национални им отбор.

България не познава вкуса на поражението през 2013 година и това ще даде допълнителна доза самочувствие на трикольорите. Неприятната новина за Любо Пенев е, че някои от футболистите му бяха повалени от грип, като най-тежко е състоянието на Георги Миланов и Валери Божинов, което поставя участието им в мача под въпрос.

По всяка вероятност вратарят на Левски Пламен Илиев ще започне като титуляр, а пред него в защита ще действат близнаците Йордан и Веселин Миневи, Александър Александров и Иван Иванов.

Ако Георги Миланов не успее да се възстанови, на терена ще се появи Владимир Гаджев, а в средата на терена ще му партнират Светослав Дяков и Георги Илиев. Капитанът Ивелин Попов и голмайсторът на отбора до момента Станислав Манолев пък са сигурни титуляри на двата фланга.

С най-голям шанс да води атаката е Илиян Мицански, а Валери Божинов и Емил Гъргоров най-вероятно ще се появят в игра след почивката.

Водещи

Най-четени