Непобеденият Флойд Мейуедър се завръща на ринга 09.06 | 09:21

Непобеденият на професионален ринг Мейуедър обяви, че ще се завърне в спорта, като предизвика Виктор Ортис за титлата в полусредна категория на WBC на 17-ти септември

От Мариян Найденов

Непобеденият на професионален ринг и петкратен световен шампион Флойд Мейуедър обяви, че ще се завърне в спорта, като предизвика Виктор Ортис за титлата в полусредна категория на WBC на 17-ти септември. Мейуедър не се е бил от победата си над Шейн Мозли през май 2010-та година.

"Феновете ми чакаха прекалено много", заяви 34-годишният американец.

Непобеденият в 41 мача Мейуедър се надява да си осигури знаменит мач срещу филипинската суперзвезда Мани Пакиао, но първо трябва да преговаря за двубоя си с Ортис.

"На този етап от кариерата си търся предизвикателства, а има млади и силни изгряващи звезди, които искат да си проправят път в бокса чрез победа над мен. Но повярвайте ми, ще бъда готов."

24-годишният американец Ортис спечели титлата след победа срещу Андре Берто в Кънектикът през април.

"Уважавам Мейуедър, защото е бил шампион толкова много години. Знам, че ще се подготви за двубоя ни, но това се отнася и за мен", заяви Ортис, който има две загуби в 33 мача. "Има защо да съм световен шампион и няма да позволя да ми отнемат титлата толкова скоро. Ще бъде страхотен двубой, но ще запазя титлата си още много години."

Мейуедър отсъстваше от ринга, но това не означава, че е нямал перипетии през това време - той е разследван за домашен скандал с бившата си приятелка и две от децата й, който се е случил миналата година. Той е обвиняван и че е заплашвал двама от служителите на охраната на асоциацията на собствениците на домове в Лас Вегас.

През септември пък Мейуедър ще бъде наказан от властите заради опит за саморазправа с 21-годишен полицай, станал по време на разправия за талони за паркиране.

Все още не е ясно къде ще се проведе мачът му с Ортис през септември.

Водещи

Най-четени