Неприятно: Футболист №1 на България аут за половин година 16.01 | 15:53

Иван Иванов страда от скъсана предна връзка на коляното

От Константин Симидчийски

Защитникът на Базел и българския национален отбор Иван Иванов ще отсъства от игра за период от около половин година.

Лошите новини бяха потвърдени днес, след като футболист №1 на България за 2013 премина през ядрено-магнитен резонанс. Диагнозата е скъсана предна връзка на едното коляно.

Иван Иванов получи тежката контузия по време на приятелския двубой с Айнтрахт (Брауншвайг). Тогава българинът доигра мача с болки, като имаше надежди, че той ще се размине с най-тежката възможна контузия.

25-годишният защитник пропуска всички мачове на Базел до края на швейцарското първентство, както и предстоящите участия на тима във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. През есента Иван Иванов имаше щастието да играе в груповата фаза на Шампионската лига.

Контузията на Иванов е сериозен удар и за националния селекционер Любослав Пенев. Квалификациите за Евро 2016 стартират през месец септември тази година, като е трудно да се прогнозира, дали един от водещите футболисти на България ще бъде на линия за първите срещи. Дори и да се възстанови преди това, напълно възможно е Иван Иванов да не бъде в оптимална форма за началото на цикъла.

Най-четени