Ново 20: Кубрат Пулев все още няма съперник за 14 декември 21.11 | 15:45

Причината е, че чехът Ондрей Пала има насрочен мач две седмици по-рано

От Мариян Найденов

Претендентът за шампионските пояси на Владимир Кличко - Кубрат Пулев продължава да няма съперник за насрочената за 14 декември в Нойбранденбург (Германия) галавечер. 

По-рано днес се появи информация, че Кобрата ще се бие с чеха Ондрей Пала, но след това самият Кубрат отрече новината, заявявайки пред bTV, че подобен мач няма как да се осъществи.

Причината за това е, че Пала има насрочен мач с Дерек Чизора за овакантената от българина титла на Европейския боксов съюз на 30 ноември.

Това означава, че чехът ще има само две седмици за възстановяване и подготовка за бой с Кобрата, което автоматично изключва мач помежду им на 14 декември.

Така на този етап Кубрат Пулев остава без опонент, като в момента промоутърите му от "Зауерланд" водят преговори с няколко имена, но все още няма нищо официално.

За последно Кобрата излезе на ринга през август, когато се разправи с американеца Тони "Тигъра" Томпсън и спечели правото да се бие с Владимир Кличко.

На гала вечерта в Нойбранденбург освен интерконтиненталната си титла, непобеденият българин ще заложи и статута си на претендент №1 на IBF.

Водещи

Най-четени