Няма доказателства, че Тонев е расист, твърдят на Острова 16.09 | 11:06

От кадрите от мача не може категорично да се докаже вината на българския национал

От iNews.bg

Проблемите на Александър Тонев с Дисциплинарната комисия към Шотландската футболна асоциация (ФА) са на път да бъдат изгладени, след като българският национал бе обвинен в расизъм от футболиста на Абърдийн Шей Лоугън.

Бранителят твърди, че Тонев го е обидил на расистка основа при съприкосновение помежду им в началото на второто полувреме на мача между Селтик и Абърдийн през уикенда, който бе и официалният дебют за българското крило с екипа на "детелините".

След мача от Абърдийн веднага подадоха оплакване, а Дисциплинарната комисия към шотландската ФА започна разследване по случая.

От Селтик отрекоха обвиненията към юношата на ЦСКА, изтъквайки, че самият той се е разграничил от вероятността действително да е отправил подобни обиди по адрес на противниковия футболист.

Шотландската ФА са изискали записи от телевизия Sky Sports, която е излъчвала мача, за да се види, дали обвиненията срещу Александър Тонев могат да бъдат доказани.

Британското издание Daily Express обаче твърди, че от видеоматериалите от мача не може категорично да се докаже вината на българския футболист. На кадрите се вижда само как Тонев и Шей Лоугън вървят един до друг след единоборство помежду им преди това.

Водещи

Най-четени