Олимпийската шампионка Румяна Нейкова празнува рожден ден 06.04 | 11:23

Гребкинята получи и поздравителен адрес лично от председателя на БОК Стефка Костадинова

От Константин Симидчийски

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова празнува рожден ден днес. Единствената ни златна медалистка от игрите в Пекин е сред най-успешните български спортисти.

Доказателство за изключителната спортна кариера на Румяна Нейкова е богата й колекция от медали и призове. Тя е първата носителка на наградата "Гребкиня №1 в света" учредена от Международната федерация по гребане (ФИСА).

Нейкова е Спортист №1 нa България за 2002 и 2008 година и Спортист №1 на Балканите за 2007 година. Удостоена е с орден Стара Планина - I степен.

Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес на олимпийската Румяна Нейкова по повод рождения й ден.

"Използвам повода, за да изразя уважението си към вас като забележителна спортистка и олимпийски шампион по гребане от Олимпийските игри в Пекин. Убедена съм, че и занапред ще участвате в процесите за популяризирането и развитието на българския спорт. Пожелавам Ви много сили, енергия и амбиция в бъдещите Ви професионални начинания" се казва в поздравителния адрес.

Водещи

Най-четени