Освободиха Радостин Стойчев, Пранди се завръща 13.05 | 20:21

Специалистът бе уволнен от родната федерация по волейбол

От Константин Симидчийски

Радостин Стойчев вече не е старши-треньор на българския национален отбор по волейбол. Новината бе потвърдена от президента на родната федерация инж. Данчо Лазаров, който оглави специална пресконференция по въпроса. На мястото на Стойчев отново ще застане бившият национален селекционер Силвано Пранди.

Другата голяма новина е, че София ще приеме и следващата олимпийска квалификация между 8 и 10 юни, като това право ще бъде откупено от нас, не и без помощта на държавата.

В зависимост от изхода на финалния мач в "Арена Армеец" между Италия и Германия, ще се разберат и отборите, които ще играят в началото на юни в София. При успех на Италия съперници на Лъвовете за едно място ще са Франция, Египет и Пакистан. При победа на Германия пък тук трябва да дойдат Куба, Чехия и Индия.

Наследник на Радостин Стойчев ще бъде неговият предшественик - Силвано Пранди, който наблюдава на живо мачовете в "Арена Армеец" в последните няколко дни. Италианецът бе освободен от поста си преди година и половина, но новината за повторното му назначение бе съобщена от Любо Ганев, който също говори пред медиите. Още снощи Пранди е дал съгласието си отново да застане начело на "лъвовете".

Причина за уволнението на Радостин Стойчев е провалът на България в олимпийската квалификация в "Арена Армеец". Снощи "трикольорите" загубиха с 1:3 гейма полуфинала с Германия, въпреки солидната подкрепа на трибуните.

"По този начин няма как да спечелим олимпийска квота. Нямаме нищо лично спрямо Радостин Стойчев, снощи Управителният съвет съвещаваше до късно. Тези мерки са в интерес на българския волейбол. Предстоят нови квалификации между 8 и 10 юни, като за организирането им отправям голяма благодарност лично на премиера Бойко Борисов. Отнов ще бъдем домакини в "Арена Армеец", довери инж. Данчо Лазаров.

Относно доверието към Силвано Пранди, Любо Ганев каза: "Не беше трудно да изберем Пранди. Той е работил с отбора само допреди година и половина и го познава добре".

Водещи

Най-четени