Осем отбора чакат жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига 14.03 | 08:25

Прави впечатление, че на четвъртфиналите липсват представители на Англия, нещо което се случва за първи път от 1962 година насам

От Мариян Найденов

Снощи бяха определени и последните два отбора, които намериха място сред 8-те най-добри на Стария континент. Байерн Мюнхен изтръпна срещу Арсенал, но все пак се добра до четвъртфиналите, докато дебютантът Малага излезе победител в иберийското дерби с Порто и продължава да мечтае.

Така Байерн и Малага се присъединиха към Барселона, Ювентус, Реал (Мадрид), Галатасарай, Борусия (Дортмунд), Пари Сен Жермен, с които продължават борбата за трофея в Шампионската лига.

Престижното отличие ще си оспорват отбори от пет страни, като с най-много представители за тази фаза от надпреварата успя да класира Испания - 3 в лицето на Барселона, Малага и Реал Мадрид. Германия е с два тима - Байерн и Борусия Дортмунд, а по един отбор имат Италия (Ювентус), Франция (ПСЖ) и Турция (Галатасарай).

Прави впечатление, че на четвъртфиналите в най-силния европейски клубен турнир липсват представители на Англия, нещо, което се случва за първи път от сезон 1995/1996 насам. Тази година отборите от Острова претърпяха истински крах, след като Манчестър Сити и Челси отпаднаха още в групите, а Манчестър Юнайтед и Арсенал загубиха осминафиналните си сблъсъци съответно от Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли този петък (15 март) в централата на УЕФА в Нион (Швейцария), а церемонията е с начален час 13:00 българско време. Според регламента на европейската футболна централа, жребият е пълен, като всеки от отборите може да се изправи срещу всеки друг и няма да има поставени отбори. Това означава, че могат да се паднат клубове от една и съща страна.

Всички четвъртфиналисти в Шампионската лига:

Барселона
Байерн Мюнхен
Борусия Дортмунд
Галатасарай
Малага
Реал Мадрид
Пари Сен Жермен
Ювентус

Водещи

Най-четени