Официално: България иска да е домакин на Евро 2020 28.08 | 13:26

БФС вече е подал нужните документи за кандидатстване пред УЕФА

От Константин Симидчийски

Правителството изрази подкрепа за кандидатурата на Българския футболен съюз (БФС) пред УЕФА за домакинство на европейско първенство по футбол за мъже през 2020 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

БФС е лицензирана спортна организация, която координира развитието, практикуването и администрирането на футбола на национално ниво на територията на страната и го представлява пред държавата и международните спортни организации.

В качеството си на допустим субект, БФС е подал кандидатура пред УЕФА за домакинство на европейското първенство по футбол за мъже през 2020 г.

Още преди две седмици спортният министър Мариана Георгиева обеща подкрепата си. Тогава се проведе оперативно заседание на Министерския съвет, а министър Георгиева взе отношение по темата.

"Започнахме обсъждане на опорните точки за сътрудничество и ангажимент на държавата по отношение на подкрепа за провеждане на Евро 2020", заяви тогава Мариана Георгиева, поемайки ангажимент съвсем скоро да има официална позиция на правителството.

Водещи

Най-четени