Официално: УЕФА не одобри София за домакин на Евро 2020 19.09 | 14:27

Европейската централа обяви имената на 13-те града, които ще приемат форума

От iNews.bg

София няма да бъде домакин на мачове от Европейското първенство по футбол през 2020 година. Това бе потвърдено преди броени минути, след като УЕФА официално обяви на церемония в Женева имената на 13-те европейски града, които ще приемат форума след шест години.

За първи път в историята Европейското първенство ще се проведе на територията на повече от две държави, като сред кандидатите за домакин на събитието бе и София.

Родната кандидатура обаче остана сред общо шестте, които не получиха достатъчно гласове, за да попаднат сред 13-те победители в гласуването.

За далеч по-малките шансове на София стана ясно още преди няколко седмици, когато УЕФА изпрати унижощителен доклад до Българския футболен съюз. В него бяха изложени огромен брой критики относно потенциала на София да приеме футболно събитие от подобен ранг, което и значително намали оптимизма в българския лагер.

Въпреки неуспеха на българската кандидатура за домакинство на Евро 2020, очаква се съвсем скоро да стартира проекта за изграждане на нов национален стадион на мястото на вече съществуващия ст. "Славия" в столичния квартал "Овча купел".

Финалът на Евро 2020, както и двата 1/2-финални сблъсъка от надпреварата, ще бъдат изиграни на "Уембли" в Лондон. Баку, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург ще приемат 1/4-финалите и три мача от групите, докато 1/8-финалите на Евро 2020, както и по три мача от груповата фаза, ще се проведат в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Брюксел и Глазгоу.

Освен тази на София, не бяха одобрени още кандидатурите на Скопие, Минск, Йерусалим, Стокхолм и Кардиф.

Водещи

Най-четени