Оцелял в самолетната катастрофа пак ще може да играе футбол 02.12 | 17:06

Всички оживели след инцидента са в стабилно състояние

От iNews.bg

Един от тримата играчи на "Шапекоенсе", които оцеляха в самолетната катастрофа в Колумбия - Ермито Зампиер Нето, ще може отново да играе футбол. 31-годишният защитник се намира в стабилно състояние, след като претърпя операции на белите дробове, коляното, китката и главата.

"Възстановяването му върви добре и лекарите дават добри прогнози", заяви бащата на футболиста Хелам Нето. "Синът ми е все по-добре и по-добре. Току-що претърпя успешна операция на крака и лекарите казаха, че той ще може да се върне към футбола", написа Хелам Нето във Фейсбук.

"Докторите възобновиха нашата надежда и вяра, но ние трябва да продължим да се молим, защото тепърва му предстои да бъде изписан от болницата и да следим състоянието му отблизо", допълва щастливият баща на Ермито Зампиер Нето.

Междувременно лекарите обявиха, че вратарят Джаксон Рагнар Фолман няма да загуби левия си крак, каквито опасения имаше след ампутацията на десния. Защитникът Алън Рушел е претърпял операция на гръбначния стълб, но двигателната му способност не е засегната, добавиха от болницата.

Последните двама оцелели все още са в интензивното отделение заедно с журналиста Рафаел Хенцел, чието състояние беше обявено за стабилно. Другите двама оцелели - членовете на екипажа Химена Сурес и Ервин Тумири, са в добра кондиция.

Общо 71 души загинаха в катастрофата край град Меделин, включително 19 футболисти и целият треньорски щаб.

Водещи