Очакват добро представяне от българите на световното по супермото 20.06 | 18:00

В състезанията край Долна Митрополия ще участват над 50 мотоциклетисти от 15 държави

От Краси Киров

На 23 и 24 юни за шеста поредна година на писта №1 в света Долна Митрополия ще се проведе ІІІ кръг от световното първенство по супермото в клас S1 и европейския шампионат в клас S2, каза на пресконференция в Пресклуб "България" президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов.

Президентът на Организационния комитет "Гран при България" Румен Петков уточни пред репортерите, че в състезанията ще участват над 50 мотоциклетисти от 15 държави.

В световния шампионат България ще бъде представена от Ангел Караньотов с Хонда, който е многократен носител на европейската купа по супермото и европейски шампион в клас S3, а в момента е втори в европейския шампионат в клас Open.

Българските надежди за добро представяне в европейския шампионат са свързани с Александър Георгиев, Георги Гочев и Антонио Тодоров. От тримата само Тодоров е участвал в предишните стартове в клас S2, а Александър Георгиев е лидер в европейския шампионат в клас Open.

Временен водач за световната титла преди Гран при България е французинът Тома Шарер със 132 т от 6 манша, втори е Иван Ладарини /Италия/, а трети Адриан Шарер /Франция/.

Официалното откриване на шампионата е в неделя, 24 юни, от 10.20 ч, а първият старт е в 11.15 ч

Водещи

Най-четени