Още една легенда вещае "златно" бъдеще на Григор 24.05 | 19:57

Борис Бекер с много ласкави думи към родния талант

От Иво Вецев

Все по-често бивши и настоящи тенисисти, легенди и анализатори се изказват ласкаво за най-добрия тенисист на България Григор Димитров - Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри, Иван Лендъл, Джон Макенроу, Тони Надал и други.

Сега към тях се присъедини и друго величие - Борис Бекер, който засипа със суперлативи родния №1 за начина, по който се представя през настоящия сезон.

"Виждам Григор като следващата голяма звезда в топ 10", категоричен беше Бум-Бум Бекер в навечерието на Ролан Гарос, който стартира в началото на следващата седмица.

"Той има качествата да бъде звезда и играе тенис по правилния начин. Гледайки го срещу Надал в Монте Карло, за секунди си помислих, че виждам младия Федерер.

"Двамата имат подобен стил на игра и мисля, че Григор го очаква златно бъдеще", коментира Бекер и насочи вниманието си към фаворитите за титлата от Откритото първенство на Франция.

"За предстоящия Ролан Гарос смятам, че Рафаел Надал ще спечели титлата за осми път, но след това на Уимбълдън ще го чака ужасяваща конкуренция.

"Начинът, по който Надал се върна след травмата, е феноменален. За мен той е фаворит за трофея, въпреки че Джокович е №1 в ранглистата. Федерер е все още наоколо и играе добре, но за да спреш Надал на клей, се изисква нещо специално", сигурен е Бекер.

Водещи

Най-четени