Пау Гасол замени Надал като знаменосец на Испания в Лондон 20.07 | 19:53

Звездата на испанския баскетбол изказа искреното си съжаление, че Надал ще изпусне Олимпиадата в Лондон

От Иво Вецев

Един от най-големите посланици в световен мащаб на Испания и испанския спорт - баскетболистът Пау Гасол, бе избран за знаменосец на откриването на Олимпиадата в Лондон.

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс бе удостоен с тази чест, след като първоначалният избор на испанския олимпийски комитет Рафаел Надал вчера шокиращо обяви, че няма да се състезава на Игрите в Лондон, където трябваше да защитава златния си медал от Пекин 2008.

Пау е един от най-известните испански спортисти, като той е носител на сребърен медал от Олимпиадата в Китай преди 4 години, когато във финалната среща на баскетболния турнир САЩ лиши испанския състав от титлата.

Сега Испания отново е считана за най-големия, а може би и единствен реален конкурент на ЛеБрон Джеймс, Коби Брайънт и компания за златото в Лондон.

Късно снощи, още преди да бъде избран, Пау Гасол изрази искрената си подкрепа към Надал в този тежък момент за него. Двамата са приятели от дълги години, а баскетболната звезда сподели, че всички испанци ще се борят на Олимпиадата и за него.

"Цялата ми подкрепа в момента е насочена към Рада Надал в този толкова тежък момент за всеки атлет. Всичките наши атлети ще участват на Олимпиадата, водени от неговия дух", сподели Гасол чрез акаунта си в социалната мрежа Facebook.

Водещи

Най-четени