Пеле: Аз спрях Неймар за Англия 06.06 | 19:45

Краля на футбола разкри, че е убедил най-новото попълнение на Барселона да не ходи на Острова

От Мариян Найденов

Кралят на футбола Пеле разкри в интервю, че миналата година новата звезда на Барселона Неймар е бил пред трансфер в английски клуб. Един от най-добрите футболисти в историята не разкри името на отбора, но призна, че е бил един от хората разубедили 21-годишният техничар да остане в Сантос. 

"Имах късмета да се срещна с Неймар, представители на неговата агенция и хора от Сантос. По това време той можеше да премине в английски отбор, но аз бях един от хората, които го убедиха да не го прави. Казах му, че е в началото на кариерата си и английското първенство е много различно от бразилското, много повече се набляга на физическите единоборства.  

В Барселона се играе с повече подавания, залага се повече на техниката. Там Неймар ще има и възможността да играе с най-добрия футболист в света", каза бразилската легенда, имайки предвид Лионел Меси. 

Пеле призна, че е имал възможността да премине в някой от най-големите европейски отбори, но е избрал да остане в Сантос. 

"Хората винаги ме питат защо не съм играл в Европа. Истината е, че на няколко пъти почти подписах с Реал Мадрид, както и с Милан, но Сантос беше страхотен отбор по това време. Бях щастлив да играя с играчите в този отбор и не исках да променям нищо", завърши Кралят на футбола.

Водещи

Най-четени