Пенев ще работи в сериозна близост с младежкия национален отбор 07.11 | 17:45

Новият селекционер на "лъвовете" дори ще пътува с младите футболисти за Австрия, като ще следи отблизо развитието им

От Константин Симидчийски

Още при представянето си като селекционер на българския национален отбор Любослав Пенев посочи, че за доброто на родния футбол е нужна по-добра приемственост между юношеските, младежката и представителната формация на България. Нещо, което по всичко изглежда, Пенев е готов да подплати с реални действия.

Селекционерът на младежкия национален тим Михаил Мадански разкри на пресконференция днес, че новият наставник на "А" отбора ще пътува с младите ни футболисти за Австрия, както и ще гледа всички тренировки на отбора оттук нататък. Нещо, което би трябвало да го запознае максимално добре с потенциала, с който страната ни разполага по отношение на родните таланти.

"Разбира се, когато има време Любослав Пенев ще бъде с нас. Това е част от новата ни стратегия за вертикална приемственост. По същия начин Александър Димитров, който е треньор на юношите до 17 години е мой помощник. Така всички национални отбор трябва да работят по една схема", обясни Михаил Мадански.

Михаил Мадански също така добави, че че спечелването на 12-14 точки от отбора в квалификациите са напълно реална цел. С такъв актив отборът може да се класира на бараж за участие на Европейското първенство през 2013 г. в Израел.

"Спечелването на точка при гостуването там ще бъде добре, само ако след това победим у дома. Ако си разменим две равенства, това ще бъде в полза на нашите конкуренти Холандия и Шотландия. Още при жребия казах, че с толкова равностойни отбори няма как да има ясно изразен фаворит за 2-ото място и очаквам пръскане на точките. Дано не съм прав, но излизането ни като претендент минава през победи", коментира Мадански, който бе назначен за временен селекционер на България след освобождаването на Лотар Матеус.

Водещи

Най-четени