Пепе Мурсия определи новия капитан на Левски 18.07 | 12:48

Спецът призова за спокойствие и търпение към "сините"

От Божидар Азманов

Новият треньор на Левски Хосе Мурсия призова феновете за спокойствие и търпение ден преди старта на А група.

Утре "сините" стартират участието си в шампионата срещу Локомотив (Пловдив), а днес испанският специалист даде специална пресконференция по този повод.

"Правим нов отбор за кратко време. Нека феновете бъдат спокойни, защото отборът показва развитие. Разбира се, ще трябва и търпение, тъй като изграждаме нов отбор", заяви Мурсия на брифинга.

"Не обичам да говоря по отделно за футболистите, затова няма да ви кажа от кой съм най-доволен. Най-много съм доволен от Елин Топузаков, но разбирате, че се шегувам. Това, което сега ме интересува и ме радва, е, че всички, които са в отбора, имат желание за игра и за победа", добави той.

"Желанието за нови попълнения винаги е съобразено с възможностите на отбора. Със сигурност ще играем с вратар. Всички момчета се трудиха много сериозно по време на подготовката. Искам да ме разберете правилно, уважавам всички играчи. Те сигурно също се питат кой ще пази. Аз знам, но от уважение няма да кажа сега", категоричен бе испанецът.

"Не виждам защо се отдава толкова голямо значение на това, аз искам да имам капитани и без лента на терена. В отбора е хубаво да има лидери. Ако Божинов играе, няма причина той да не е капитан."

"Относно това кой ще изпълнява дузпите, казвам преди мач кой да е изпълнителят. Но имам и една малка тайна – да я бие който иска, но да я вкара", каза още Мурсия.

Какво още каза Мурсия вижте в Sporta.bg

Иначе специалистът определи и групата на Левски за мача с Локо (Пловдив). Той избра 19 играчи, а техните имена са: Кристиян Наумовски, Стефано Кунчев, Пламен Крумов, Радослав Димитров, Пламен Димов, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Веселин Минев, Георги Сърмов, Лъчезар Балтанов, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Роман Прохазка, Божидар Краев, Антон Огнянов, Луис Педро, Мигел Секейрос, Валери Божинов, Валери Домовчийски

Водещи

Най-четени