Пет клуба от Серия А искат Сашо Тонев 02.01 | 13:33

Сериозен интерес към национала проявява и Лил

От Божидар Азманов

Българският национал Александър Тонев е желан от поне пет тима в Серия А. Това разкри агентът на играча Джанфранко Чикети.

Става дума за отборите на Сампдория, Дженоа, Палермо, Катания и Киево, а цената на футболиста на Лех Познан е поне 2 милиона евро.

"Тонев е много техничен, справя се добре по крилото, а може да играе и като втори нападател. Има забележителна скорост и много мощен удар.

Може да направи пробив във Италия, играейки за тимовете от средна класа като Сампдория, Дженоа, Палермо, Катания и Киево, и да направи голямо впечатление.

Имаме контакт с италиански клуб, но все още не мога да разкрия нищо. Нека да видим как ще се развият нещата", сподели Чикети пред ilsussidiario.net.

Освен за интереса от Италия, мениджърът призна, че от Сашо Тонев се интересува френският Лил, както и няколко руски клуба.

"Лил също се опитва по всякакъв начин да стигне до Тонев, но има конкуренция и от Русия, от където доста клубове го искат. Очакваме развитие на ситуацията, защото Лех Познан няма да го пусне за по-малко от 2 милиони евро.

Неговото желание е да отиде в Италия. Мечтае да играе в Серия А", завърши Чикети.

Водещи

Най-четени