Пиронкова изпадна от топ 50 на световната ранглиста 01.04 | 09:27

25-годишната пловдивчанка бележи спад със седем позиции и вече е под номер 53 в света

От Мариян Найденов

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова вече не е сред 50-те най-добри тенисистки в ранглистата на WTA, след като през тази седмица тя бележи спад със седем позиции и вече е под номер 53 в света.

Това се дължи на негативната серия от седем поредни загуби на Цвети, последната от които на старта на Мастърса в Маями, където българката отстъпи на Даниела Хантухова.

Следващият турнир, на който 25-годишната пловдивчанка е заявила участие, е надпреварата в Катовице (Полша), която започва на 8 април.

Втора ракета на България остава Диа Евтимова, която се изкачва с четири места до номер 251. Третата ни най-добра тенисистка Елица Костова също бележи прогрес - с осем позиции и вече е 261-а.

Две от младите ни надежди пък записаха рекордни класирания през тази седмица. Александрина Найденова бележи прогрес с три места до номер 264, а Виктория Томова скача с 12 позиции и вече е под номер 444.

В топ 10 при дамите през тази седмица има една единствена промяна и тя е свързана с изкачването на Саманта Стосър до 9-ата позиция за сметка на Каролине Возняцки. Водачка остава шампионката от Маями Серина Уилямс, следвана от Мария Шарапова и Виктория Азаренка.

Водещи

Най-четени