Писториус на ръба на отчаянието - мислил за самоубийство 10.03 | 16:32

Това разкри близък негов приятел

От Иво Вецев

Оскар Писториус е на ръба на отчаянието и е обмислял варианта да сложи край на живота си заради съдебното дело, което бе стартирано срещу него, разкрива приятел на 26-годишния атлет.

Той е обвинен в предумишлено убийство на своята приятелка Реева Стеенкамп, като трябва да продаде почти всичко, което притежава, за да си осигури адекватна защита срещу тежките обвинения.

Самият той твърди, че я е убил през вратата на банята, и то защото си е мислел, че тя е крадец. Майк Ази, към когото Писториус се обръща с "Чичо Майк", разкри, че Оскар е бил разбит, когато е трябвало да продаде състезателните си коне, за да плати правните такси.

"Той винаги споменава Реева и всеки път ни казва да се молим за нея, както и за нейното семейство", категоричен е Ази пред BBC.

"Най-важното от всичко е това, че ние разбираме и сме до него през цялото време. Винаги ще бъде наш приятел.

"Той е загубил увереността в гласа си и в момента прилича на човек, който просто обикаля в кръг и не знае какво прави и какво ще прави с живота си. Само като си говоря с него, че той е абсолютно разбит и дори бих стигнал до заключението, че той е на крачка от самоубийството. Това много ме притеснява", сподели още Ази.

Полицията пък няма да влиза в контакт с правния тим на Писториус за евентуална по-лека присъда, ако лекоатлетът съдейства с разследването. В момента полицията проверява активността на мобилния телефон на двамата влюбени в деня на убийството.

Водещи

Най-четени