Писториус пледира невинен за убийството 03.03 | 13:10

Лекоатлетът твърди, че убил Реева Стеенкамп по погрешка

От Даниел Любомиров

Печално известният спринтьор Оскар Писториус не се призна за виновен за предумишлено убийство на приятелката си Реева Стеенкамп, стана ясно от началото на делото в Претория днес.

Тази сутрин 27-годишният лекоатлет, чиито крака са ампутирани, чу как прокурор Джери Нел прочете обвинението, а съдията Токозиле Масипа зададе въпрос дали всичко е разбрано. Писториус потвърди, че е разбрал за какво става въпрос и след това обяви, че ще пледира "невинен".

Освен за предумишлено убийство, на участника в Олимпиадата и Параолимпиадата в Лондон 2012 са повдигнати още цели три обвинения – за стрелба през люк на кола, за използване на огнестрелно оръжие в ресторант и за незаконно съхраняване на оръжие в дома си.

Над 300 журналисти отразяват процеса в Претория, като част от него ще бъде излъчвана по телевизията на живо, което е прецедент в историята на Република Южна Африка. Припомняме, че на 14-ти февруари миналата година Писториус застреля приятелката си Стеенкамп през вратата на банята, защото – по думите му – я сбъркал с крадец.

Водещи

Най-четени