Платини похвали българския национален отбор 28.03 | 18:22

Шефът на УЕФА смята, че имаме шанс за домакинство на Евро 2020

От Краси Киров

Президентът на УЕФА Мишел Платини похвали много играта на националния отбор по футбол на България.

Най-силният човек в европейския футбол даде пресконференция след края на заседанието на изпълнителния комитет на УЕФА. (виж всички решения на Изпълкома)

Платини похвали също така и работата на Боби Михайлов и заяви, че само от България зависи дали ще успее да се пребори за домакинство на европейското първенство през 2020 година.

"Вашата кандидатура си зависи изцяло от България. Федерацията ви трябва да предложи стадион в официално предложение. То ще бъде оценено от УЕФА. Всички страни членки на УЕФА имат своя шанс да бъдат домакини."

Общо 13 града домакини трябва да изберат от УЕФА за Евро 2020, като Платини успокои, че в два от градовете стадионите могат да бъдат с капацитет около 30 хиляди души.

"Ще гледаме също много други фактори като инфраструктура, финансови ресурси, градове, летища, настаняване, взаимоотношения с националните федерации. Този формат на европейското първенство ще бъде само за 2020 година, защото тогава се навършват 60 години от провеждането на първия европейски финал", сподели президентът на УЕФА.

Платини не подмина добрите изяви на трикольорите в група В на световните квалификации.

"Националният ви отбор се представя много добре. Намирате се в много трудна група. Искам да ви поздравя за това, което прави националния отбор. Борите се за второто място с Чехия и Дания и в момента имате предимство."

Платини похвали и работата на Боби Михайлов, като си спомни, че никога не е печелил като футболист в България

"Боби Михайлов работи много добре като президент на БФС. Аз не казвам това, защото ми е приятел, а защото работи много добре наистина."

Водещи

Най-четени