Победа за Фулъм, малшанс за Бербатов 11.12 | 00:00

Българинът пропусна няколко добри възможности да се разпише

От iNews.bg

Отборът на Фулъм се поздрави с първа победа в Премиършип от 20 октомври насам, след като тази вечер момчетата на Мартин Йол подчиниха с 2:1 гостуващия Нюкасъл в последна среща от 16-ия кръг.

Стийв Сидуел и Уго Родайега бяха точни за "котиджърс", докато Хатем Бен Арфа отбеляза за Нюкасъл в началото на втората част. Димитър Бербатов изигра пълни 90 минути за лондончани, но въпреки няколкото добри възможности, отворили се пред него, българският ас не успя да се разпише.

Така Фулъм събра актив от 20 точки, но лондончани остават на 13-а позиция във временното класиране. Нюкасъл е 14-и с 3 пункта по-малко.

Димитър Бербатов и Уго Родайега започнаха в атака за "котиджърс", докато Деймиън Дъф и Александър Качаниклич заеха места на двата фланга. Мениджърът Мартин Йол не можеше да разчита на обичайния партньор на Бербатов в предни позиции - Брайън Руис, който лекува травма.

Дуото Демба Ба - Папис Сисе отново стартира в атаката на "свраките", а Хатем Бен Арфа също създаваше проблеми на отбраната на Фулъм. Шейк Тиоте, Хонас Гутиерес и Анита заеха позиции в халфовата линия на Нюкасъл.

През първата част Фулъм се оттегли с гол преднина на почивката, но авансът на "котиджърс" можеше да бъде и още по-сериозен. Пред Димитър Бербатов се откриха две чудесни възможности, но българският таран не бе ефективен в завършващата фаза.
15dfb99b-a0b7-293a-853f-0e1e76dd6170Резултатът на "Крейвън Котидж" бе открит след само 19 минути игра, когато Стийв Сидуел сложи край на продължителната серия на Фулъм без отбелязан гол. Халфът обаче имаше и късмет, защото изстрелът му бе отклонен от Майк Уилямсън. Нещо, което не остави шансове на вратаря Тим Крул.

До почивката пред домакините се откриха по-добрите възможности за гол, но Димитър Бербатов не успя да се разпише на два пъти. В 20' българинът открадна една топка от Колочини и напредна, излизайки очи в очи с Тим Крул. Вместо обаче да преодолее холандския национал, "деветката" стреля право в тялото му.

Девет минути по-късно отново благоевградчанинът попадна в центъра на събитията, но отново Крул имаше последната дума. Таранът на Фулъм стреля по посока голлинията, но младият страж отново спаси.

В 31' първи реален шанс се откри и пред Нюкасъл, а Фабрицио Колочини можеше да възстанови равенството. Аржентинският бранител отправи удар с глава, но Саша Ритер изчисти от голлинията.

И след почивката на "Кревън Котидж" продължи да бъде интересно, а головете бяха повече. Нюкасъл погледна към вратата на домакините от самото начало, като още в 47' Вурнон Анита можеше да изравни. Холандецът обаче стреля над гредата.

Гол все пак последва в 54', а Хатем Бен Арфа по забележителен начин отбеляза за "свраките". Френският халф на Нюкасъл погали топката пред наказателното поле на Фулъм и стреля, а след минимален контакт с Йон Арне Рийзе, кълбото се оказа неуловимо за Марк Шварцер - 1:1.

Оттук-нататък мачът в Лондон стана крайно атрактивен, като интересните положения пред двете врати се редуваха едно след друго. Димитър Бербатов направи трети опит да се разпише в днешната вечер, но отново неуспешно. Българинът се опита да намери мрежата с външен фалц, но изстрелът му с десния крак бе от твърде неудобен ъгъл, не намирайки очертанията на вратата.

665c7896-0960-d711-c9ea-7125ce86b109В 62' трибуните на "Крейвън Котидж" отново изригнаха, защото Фулъм направи нова крачка към крайния успех. Деймиън Дъф изпълни статично положение пред вратата на гостите, а Уго Родайега скочи най-високо, насочвайки кълбото зад гърба на Тим Крул - 2:1.

Между 66' и 68' гостите от Нюкасъл на два пъти нацелиха гредите зад Марк Шварцер, като това сториха последователно Папис Сисе и Фабрицио Колочини. В първия случай обаче бе свирена и засада на африканеца. Междувременно Фулъм продължаваше да напада на контраатака, а в 74' единствено майсторски шпагат на Колочини не позволи на Бербатов да излезе за втори път очи в очи с Крул.

Мачът навлезе във финални десет минути, а гостите от Нюкасъл започнаха да стрелят от всякакви позиции. Марк Шварцер обаче не бе затруднен от опитите на "свраките", като улавяше без проблем противниковите удари. Димитър Бербатов пък продължаваше да няма ден. В 87' българският стрелец отново запрати топката по посока голлинията, но и този път Тим Крул не допусна грешка. Две минути по-късно холандецът бе безпомощен, но ударът на Младен Петрич срещна гредата.

До края на срещата "свраките" хвърлиха всичко в атака, но чисти шансове пред Марк Шварцер нямаше. Фулъм пък се поздрави с успех и прекъсна серията си от седем поредни мача без записан успех във Висшата лига на Англия.

Водещи

Най-четени