Подкрепете България да има отбор на Световното по футбол за бездомни 23.11 | 18:25

Всеки може да помогне на осем български младежи, които са без дом или живеят при ужасни условия, да разкрият своя талант и да променят живота си

От Краси Киров

България има своя шанс да се класира на Световното първенство по футбол. Това не е шега и става въпрос за благодорна инициатива, в която трябва всеки българин може да помогне .

България има уникалния шанс да бъде представена от свой тим на Мондиала за бездомни хора в Мексико през октомври 2012 г. Вие можете да дадете шанс на осем български младежи, които са без дом или живеят при ужасни условия, да разкрият своя талант и да променят живота си.

Според новия регламент на фондацията Homeless World Cup отборът от всяка държава трябва да има обществена подкрепа. За това отборите се класират на Световното първенство след гласуване в интернет в сайта на фондацията https://www.homelessworldcup.org/joinОтделете две минути и се регистрирайте в сайта на фондацията за да имаме представител на Световното догодина в Мексико.

"Общо 60 българчета ще се борят за участие на световното първенство. Това са младежите от домове за временно настаняване или от места с ужасни условия за живеене," сподели за Спорта.бг Виктор Кирков - изпълнителен директор на Спортс Мениджмънт България.

С немалко трудности трябва да се преборят организаторите на тази благородна инициатива.

"От аматьорската футболна лига ни осигуриха пособията за да можем да играем футбол. От БФС проявиха специално отношение и ни осигуриха анцузи и ръкавици. Благодарни сме на пицарии "Виктория" и "Юнион-Ивкони", както и на спортна екипировка "Мишо". Скоро очакваме да имаме и генерален спонсор," добави Кирков.

От края на октомври до месец май ще се проведат 10 турнира, в които ще участват всички 60 младежи и треньор номер 1 на 20-и век Димитър Пенев ще селектира най-добрите осем, които ще ни представят на Световното.

Sports Management Bulgaria e официален партньор на фондацията Homeless World Cup за територията на страната. Българският посланик на инициативата е най-успешният наш треньор Димитър Пенев. Именно той ще селектира момчетата, които ще представят страната ни в Мексико догодина, ако тя получи правото да излъчи свой представител на футболния форум.

Целта на инициативата е чрез футбола да се насърчат социалната интеграция на младежи без собствен дом или крайно нуждаещи се, които по една или друга причина са пренебрегнати и отхвърлени от обществото.

Със сигурност няма по-подходящ инструмент за това от спорта, който изгражда качества като дисциплина, целеустременост, жертвоготовност, самоконтрол и уважение към другите, създава отборен дух и много нови приятелства.

Фондация Homeless World Cup, подкрепяна от УЕФА, ООН и фондация "Телмекс" всяка година организира световно първенство за бездомни хора, а към момента над 100 000 бездомни хора в над 70 страни са се възползвали от активностите на фондацията. Ефектите от това са безпрецедентни. Над 70% от играчите променят живота си към по-добро. Те изграждат самочувствие и мотивация за развитие, отхвърлят зависимостта от наркотиците и алкохола, получават работни места, жилище, образование, обучение, за да станат футболисти, треньори и социални работници.

Повече информация може да намерите на www.nacionalite.org

Водещи

Най-четени