Предимствата на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко 26.06 | 14:18

Един от големите специалисти смята, че българинът има сериозни шансове срещу световния шампион

От Божидар Азманов

Американският боксов анализатор Ричард Томас е на мнение, че Кубрат Пулев е най-достойният опонент на  Владимир Кличко от години и има силите да му отнеме световната титла в тежка категория.

Двубоят между тях ще се състои на 6 септември в "О2 World Arena" в Хамбург.

Според Томас Пулев има огромен потенциал, който все още не е реализиран. Той оценява факта, че Кличко е фаворит, но Кубрат Пулев не трябва да се възприема като поредната жертва и изтъква петте причини, които могат да му донесат успеха

Ето ги и тях:

1. Размер: Пулев не е толкова висок, колкото Кличко, но все пак габаритите на българина са най-близки до тези на световния шампион, ако се сравнява с останалите му опоненти от Тони Томпсън насам. С размерите си от 194 сантиметра и тегло от 112 килограма Пулев е истински представител на свръхтежка категория. Така размерите на Кличко няма да му дават това предимство, което той обикновено има.

2. Възраст: Кубрат Пулев не е някой младеж, но все пак е в 30-те си години и е в разцвета на силите си. Кличко пък вече наближава 40-те години и следователно отстъпва физически. Естествено украинецът полага специални грижи за себе си, но възрастта все пак има значение, когато сравняваш двама добре подготвени атлети.

Останалите предимства на Кубрат Пулев вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени