Притежава ли Бойко Борисов Левски? 15.12 | 16:57

Иво Тонев отговори и на този въпрос, свързан със "сините"

От Константин Симидчийски

Бившият премиер на България Бойко Борисов не е собственик на Левски в сянка. Това заяви категорично в ефира на TV7 Иво Тонев, който е член на Управителния съвет на столичния гранд.

От известно време насам се спекулира, че именно Борисов дърпа конците на "Герена", а вкарването в ръководна функция на близък негов човек като Иво Тонев не е случайно. Бившият шеф на Локомотив (Сф) обаче настоя, че подобни предположения не отговарят на истината.

"Категорично мога да опровергая това. Факт е, че аз и той сме близки, но никога не е имало участие в клуба от негова страна. Той е фен на Левски, като това не е тайна. Но никога не е и стоял въпросът, че той може да има нещо общо с клуба", обясни Иво Тонев.

Същевременно Иво Тонев разкри, че чужда компания отново проявява интерес към течащата и в момента реконструкция на ст. "Георги Аспарухов".

"Сериозни разговори ще има през януари. Въпросната компания има интерес към целия стадион, но към момента можем да говорим само за сектор "А". Естествено, че имаме срокове - 24 май, когато е 100-годишнината на Левски. Отговорността е изцяло моя. Трябва да кажа, че Тодор Батков не участва в това нещо. Държа да отбележа, че никой не трябва да го атакува и обвинява".

Шефът на "сините" призна, че има забавени плащания към строителите, които изграждат сектор "А" на "Георги Аспарухов".

Водещи

Най-четени