Първата пощенска марка през 2014-а е на тема "Сочи" 31.01 | 16:00

Церемонията по валидирането на пощенско-филателното издание се състоя в Музея на съобщенията в София

От Мариян Найденов

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Българският олимпийски комитет (БОК) валидираха днес пощенска марка, посветена на предстоящата Зимна Олимпиада в Сочи.

Церемонията се състоя в Музея на съобщенията в София в присъствието на ресорния министър Данаил Папазов, генералния секретар на БОК Белчо Горанов и състезателката, донесла на България най-много медали от "бели" олимпиади - Евгения Раданова.

Така първата валидирана марка в България през 2014 година е на тема "Зимни олимпийски игри в Сочи'2014", като в същото време тя е 15-ата, посветена на най-престижния спортен форум.

Изданието съдържа една пощенска марка с тираж 17 000 броя, илюстрован плик (2 802 бр.) и специален пощенски печат. Художник на проектите е Дамян Дамянов.

"С тази пощенска марка Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се присъединява към усилията за достойно представяне на родните спортисти - олимпийци в предстоящото голямо спортно събитие", каза по време на церемонията министър Данаил Папазов.

Той добави, че олимпийската тематика е една от най-предпочитаните в съвременното българско маркоиздаване.

Водещи

Най-четени