Радостин Стойчев дебютира срещу Куба във Варна 18.02 | 15:05

Младият специалист ще запише неофициален дебют начело на родните национали

От iNews.bg

Новият селекционер на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев ще дебютира на родна земя, изправяйки се срещу сребърните медалисти от последното Световно първенство в Италия - Куба.

Контролните срещу между българи и кубинци ще се проведат във Варна, като двубоите ще бъдат изиграни в периода между 15 и 23 май, представлявайки и част от подготовката за тазгодишното издание на Световната лига по волейбол.

Предстоящият сблъсък между България и Куба ще бъде и първи от злощастния за "лъвовете" мач във Флоренция насам, когато родните национали претърпяха поражение с 2:3 и не успяха да продължат към 1/2-финалите на Световното първенство.

Само преди два дни пък Радостин Стойчев сподели в интервю пред медиите, че българската федерация по волейбол преговаря с четири държави, относно възможността за изиграване на приятелски срещи преди официалните мачове от Световната лига.

Тогава новият селекционер на "лъвовете" изрази желание България да премери сили и с отбора на Чехия, както и с още поне два състава от висока класа.

Водещи

Най-четени