Различни настроения в лагерите на Левски и ЦСКА след дербито 27.04 | 18:34

"Червените" отдават загубата на липса на късмет, докато "сините" празнуват

От Краси Киров

Настроенията в лагерите на Левски и ЦСКА бяха напълно различни след победата с 2:1 на "сините" във Вечното дерби.

Футболна България стана свидетел на едно от най-интересните дербита в последните десетина години спечелено с гол в 90-та минута дело на Жоао Силва. Преди това Христо Йовов бе открил за "сините", но Марсиньо изравни. Попаденията в мача бяха много красиви и публиката със сигурност е останала доволна от видяното.

След двубоя в Левски бяха сигурни, че победата била категорична, въпреки гола в края на мача. В лагера на ЦСКА пък отдадоха загубата на липсата на шанс и късмет.

Собственикът на Левски Тодор Батков намекна, че Николай Митов ще запази поста си на старши-треньор на тима, ако "сините" продължат в този дух до края на сезона.

"При директен мач с Лудогорец ако победим, ставаме шампиони. Но преди това трябва да вземем и Купата. Ще се постараем и за двете. Ако играем така и с подобно раздаване, това ще се случи", коментира Батков след двубоя.

"Като че ли с магическа пръчка Николай Митов преобрази отбора. Не искам да кажа нищо лошо за Илиан Илиев, но фактите са такива. Ние оценяваме по достойнство хората, които ни носят успехи. Дали Митов ще остане? Това все още не мога да кажа", каза още адвокатът.

Попитан дали може да се повтори сценария с Емил Велев, който бе уволнен при спечелена шампионска титла на страната, Батков отговори:

"Емил Велев имаше тежък конфликт с публиката", припомни босът.

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла заяви, че дербито между Левски и ЦСКА е било много оспорвано и само късмета е помогнал на "сините" да спечелят с 2:1.

"Повече късет за Левски, Имаше рикошет за първия гол и грешка на вратаря за втория гол. При 1:1 имахме две чисти положения. Ако Спас Делев беше вкарал мача щеше да се развие по друг начин. Така правят големите отбори - трябва да си вкарваме положенията.

"Шансът не беша на наша страна. Бяхме по-добрият отбор, в един тежък мач. Особено около 25 минути през второто полувреме имахме две чисти положения. Много пропуски. Играем всеки мач до края за победа."

Майкъла не коментира решенията на Милен Радуканов да остави на резервната скамейка Камбуров и Платини.

"На съдиите им благодаря справиха се много добре. Получи се едно залъгване - кой ще излъже другия. Честитих им на Левски - така се прави," завърши Майкъла

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов обяснимо беше огорчен след драматичното поражение с 1:2 във Вечното дерби с Левски, допуснато заради победния гол на Жоао Силва в 88-ата минута.

Той посочи, че "червените" са имали всички шансове да си тръгнат с победа от стадион "Васил Левски", защото след изравняването са имали положения за втори гол.

"Загубихме с това, че не си реализирахме положенията. В последната минута направихме сериозна грешка, иначе нямаше да загубим. Видяхте, че след изравняването имахме едно чисто положение, а когато не си вкараш положенията, се случва да загубиш."

Всеки футболист играе с качествата си - видяхте, че през първото полувреме ни липсваше завършващия пас, но затова пък през второто полувреме търсих някаква промяна с включването на Платини и Камбуров. Те са двама класни футболисти с много самочувствие, но пък им липсва бързината. Причините за загубата са комплексни", обясни Радуканов.

"Който не играе, той не пропуска. Делев няма никаква вина, случва се да направиш пропуски, но резултатът можеше да стане 2:1 за нас.

Следващият ни мач е с Ботев и трябва да победим, много е рано да мислим за класирането в Европа", завърши Радуканов.

Старши-треньорът на Левски Николай Митов нарече себе си "най-щастливия човек на света", след като "сините" спечелиха с 2:1 Вечното дерби с ЦСКА днес.

"Най-щастливият човек на света съм. Голям кеф е, когато биеш ЦСКА", заяви Митов след двубоя.

"Надиграхме тотално ЦСКА. Мисля, че това е логичният резултат с оглед на показаното. Поздравявам момчетата за характера и волята. Така се става шампион и така се бие ЦСКА", добави Митов.

Жоао Силва често е критикуван за представянето си със синята фланелка, но Митов защити португалеца, който се превърна в герой за тима.

"Жоао Силва е силен футболист, няма какво да говорим. Той ни се отблагодари днес", каза наставникът.

Попитан дали тази победа ще изстреля Левски към титлата, треньорът заяви:

"Има още 6 мача до края, ще играем само за победа. Всичко е в наши ръце", каза Митов.

Още коментари от срещата може да намерите в Sporta.bg.

Водещи