Разочарование за Григор и на Уимбълдън! Загуби от квалификант 02.07 | 20:20

Американецът Стийв Джонсън победи Димитров в четири сета

От iNews.bg

Първата ни ракета Григор Димитров претърпя поредното си голямо разочарование, като загуби на Уимбълдън в третия кръг от американския квалификант Стийв Джонсън. След трикратно подновяване на двубоя заради дъжда в Лондон Гришо приключи участието си и в този турнир от Големия шлем. Той претърпя загуба в четири сета от американеца със 7-6(6), 6-7(3), 4-6, 2-6.

Мачът между тях започна в петък, но бяха изиграни само няколо гейма, когато дъждът заваля и трябваше да бъде отложен за днес. В събота също на два пъти имаше прекъсвания отново заради разваляне на времето.

Двамата си размениха по един пробив в първата част преди да стигнат до тайбрек в първия сет, в който Гришо се наложи. Във втория сет нито един от двамата не загуби подаването си, но този път Джонсън бе по-стабилен в тайбрека и изравни играта.

От там-нататък нивото на игра на българина спадна и той загуби следващите два сета, а също и мача след 2 часа и 53 минути игра.

По този начин Димитров повтори представянето си от миналата година на Уимбълдън.

 

Позитивното в случая за Гришо е, че все пак в "Ол Ингланд Клъб" той спря негативната си серия от 6 поредни загуби в първи кръг на турнири, а също и че най-накрая успя да победи трудния си съперник на корта – французинът - Жил Симон.  

Водещи

Най-четени