Райън Гигс готов да наследи сър Алекс 23.01 | 13:06

Уелсецът вече се сдоби с треньорските категории „А" и „Б" и е на крачка от получаването на необходимия УЕФА Про лиценз

От Краси Киров

Райън Гигс е на път да се превърне в първия играещ футболист от Висшата лига, придобил нужната квалификация да ръководи отбор в Премиършип и Шампионската, твърди Independent.

Според вестника това е ясен сигнал, че 39-годишната легенда на "червените дяволи" желае да наследи сър Алекс Фъргюсън като мениджър на клуба.

Изданието припомня, че миналата година Фърги обяви убеждението си, че Гигс е подходящият човек за негов наследник на "Олд Трафорд".

Уелсецът вече се сдоби с треньорските категории "А" и "Б" и е на крачка от получаването на необходимия УЕФА Про лиценз.

Гигс ще трябва да посети още 240 учебни часа в Warwick University Business School, за да си осигури нужната квалификация. Очаква той да го направи в рамките на следващите 12 месеца. Бившите му съотборници в Юнайтед Гари Невил и Пол Инс са сред 20-те други студенти на академията, които ще минат същия курс на обучение.

Неизбежно, Гигс припознава Фъргюсън като свой ментор и е много вероятно сър Алекс да му позволи да работи с младите играчи на "червените дяволи" като част от практиката към обучението.

The Independent припомня още, че наскоро изпълнителният директор на Юнайтед Дейвид Гил каза, че виждането на Фъргюсън за негов наследник ще бъде от решаващо значение за избора на клуба.

Фактът, че Пеп Гуардиола се съгласи да поеме Байерн Мюнхен от следващия сезон, го елиминира като един от топ-кандидатите за поста. Така Гигс ще трябва да се пребори с другия основен конкурент- Жозе Моуриньо, ако иска един ден да седне на трона на сър Алекс.

Най-четени