Ракетата продължава да омагьосва "Крусибъл", вече е на 1/4 финал 30.04 | 09:35

Ракетата нанесе 13-то поражение на Али Картър в 13-ия мач помежду им

От Даниел Любомиров

Действащият световен шампион Рони О'Съливан продължава забележителния си поход към защитата на титлата си от театър "Крусибъл".

Ракетата няма намерение да спира и го доказа с елиминирането на един от "абонатите" си на Световното първенство по снукър - Алистър Картър, който беше сразен с 13:8 от набралия скорост О'Съливан.

Капитана записа 13-та загуба в 13-тото си излизане на масата срещу Ракетата, като за трети път прекланя глава пред него в шампионата на планетата в Шефилд.

Разликите са две - този път това не се случва на финал, както беше през 2008-ма и 2012-та година; а също така този път О'Съливан беше изиграл нищожните два мача през сезона, преди да срещне Картър.

В предишните две сесии от осминафиналния сблъсък Ракетата имаше крехък аванс от 5:3 и след това 9:7, но сега не остави никакви шансове на Капитана и спечели 4 от 5-те изиграни фрейма.

О'Съливан гарнира класирането си напред със сенчъри брейк от 106 точки - негов втори в мача след невероятните 125 в 8-ата партия - и така прекрати надеждите на съперника си за реванш.

Ракетата ще се изправи срещу Стюарт Бингам на четвъртфиналите, след като шампионът от Висшата лига елиминира по-рано днес палача на Джон Хигинс - Марк Дейвис с 13:10.

В първата сесия на срещата брейкове от 78, 66 и великолепния 125 позволиха на О'Съливан да поведе с 5:3, но Картър запази интригата.

Капитана изглеждаше преобразен във втората част на двубоя и спечели 4 от 5-те фрейма, за да изравни на 7:7, но Рони грабна успеха в последните 2 партии след серии от 73 и 86.

Така двамата кю мени излязоха на масата под аплодисментите на наелектризираната тълпа в "Крусибъл" за решителната сесия, която започна с много напрегнат и тактически първи фрейм, отишъл на сметката на Ракетата.

Картър спечели следващия, но О'Съливан поведе с 12:8 след брейкове от 88 и 106. В оказалия се последен фрейм номер 21 действащият световен шампион направи серия от 89, за да нанесе 13-то поражение на Капитана в мачовете помежду им.

Mожете да видите цялата галерия от мача в Sporta.bg

Вече са ясни всички четвъртфинални двойки в "Крусибъл".

Най-високопоставените майстори на щеката Джъд Тръмп и Шон Мърфи ще премерят сили в търсене на място в топ 4 на Световното.

Рони О'Съливан ще се изправи срещу Стюарт Бингам, Рики Уолдън ще търси първо в кариерата си класиране на полуфинал срещу единствения останал квалификант Майкъл Уайт.

Надеждата на Китай за титла Динг Жунуи пък ще премери сили с Бари Хоукинс.

Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!

Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.

Водещи

Най-четени