Реал Мадрид е първият финалист за Купата на Краля 12.02 | 00:04

Атлетико (Мадрид) отново безпомощен срещу "кралския клуб"

От Иво Вецев

Реал Мадрид е първият финалист за Купата на Краля през 2014 година, след като "белия балет" стигна до нов успех, този път с 2:0, над Атлетико (Мадрид) в полуфиналите на турнира.

Така с общ резултат 5:0 18-кратните носители на трофея отстраниха победителя от миналото издание, а в същото време Реал напомни, че именно "дюшекчиите" са един от най-удобните съперници за "кралете".

Двубоят беше решен до 14', след като неопитната защита на Атлетико сбърка на два пъти фатално и се стигна до два гола от дузпа.

Съдията още в 7' посочи бялата точка за нарушение срещу Кристиано Роналдо, който конвертира 11-метровия удар в гол. Малко след това Гарсия нацели гредата, а в ответната атака в 14' Бейл беше фаулиран в пеналта и Кристиано вкара още един гол.

Икер Касияс пък се отчете с нови две брилянтни спасявания, с което вече не е допускал гол през последните 866 минути във всички официални срещи. За Купата на Краля рекордът му е от близо 1000 минути без допуснато попадение.

Утре пък ще стане ясен другият финалист, който ще бъде определен в двубоя Реал Сосиедад - Барселона. В първия двубой каталунците стигнаха до лесен успех с 2:0.

Водещи

Най-четени