Реал Мадрид загуби от Шалке, но ще играе на 1/4-финал 10.03 | 23:50

"Кралския клуб" продължава напред в Шампионска лига с общ резултат 5:4

От iNews.bg

Шалке 04 сензационно спечели с 4:3 визитата си на Реал Мадрид във втори 1/8-финален двубой от Шампионската лига на "Сантяго Бернабеу", но само едно попадение не достигна на германския тим да елиминира "кралския клуб" от надпреварата и да продължи към 1/4-финалите на надпреварата.

Реваншът в испанската столица изглеждаше протоколен след успеха на Реал Мадрид с 2:0 на "Фелтинс Арена" в първия мач, но днес футболистите на Роберто Ди Матео изнесоха прекрасен мач в Мадрид и бяха изключително близо до сензация. Реал Мадрид пък затвърди впечатленията, че "кралския клуб" не се намира в никак добра форма напоследък.

Така Реал Мадрид все пак се промъкна към 1/4-финалите на Шампионска лига с общ резултат 5:4, но след днешния двубой Карло Анчелоти и неговите футболисти трябваше да изтърпят бурните освирквания на трибуните, които ясно изразиха мнението си за продукцията на своите любимци. Играчите на Шалке пък бяха изпратени със заслужени аплодисменти от своите фенове.

По два гола в срещата отбелязаха Кристиано Роналдо и Клаас Ян Хунтелаар, докато веднъж за Реал Мадрид се разписа и Карим Бензема. Освен холандския реализатор, точни за Шалке бяха още Кристиан Фукс и Лерой Зане. Дългоочакваното си завръщане в игра за Реал Мадрид пък осъществи хърватският национал Лука Модрич, който поигра половин час в драматичния двубой.

Подробности за срещата между Реал Мадрид и Шалке можете да видите в Sporta.bg.

Най-четени