Реал Мадрид и Волфсбург с най-много голмайстори на Евро 2012 24.06 | 15:37

До момента представителите на 2-та клуба имат по 7 гола, но с тази разлика, че играчите на Волфсбург отпаднаха от надпреварата, докато тези на Реал ще се срещнат един срещу друг на полуфиналите

От Мариян Найденов

Двете попадения на Шаби Алонсо срещу Франция вчера изкачиха Реал Мадрид на първото място с Волфсбург в класацията на отборите, които излъчват най-резултатните играчи на Евро 2012.

До момента представителите на 2-та клуба имат по 7 гола, но с тази разлика, че играчите на Волфсбург отпаднаха от надпреварата, докато тези на Реал ще се срещнат един срещу друг на полуфиналите.

Кристиано Роналдо има 3 гола на сметката си до момента, Шаби Алонсо - вече 2, освен тях Пепе и Сами Кедира също се разписаха веднъж, за да направят общия брой 7, като Португалия и Испания излизат в следващия вълнуващ сблъсък от Евро 2012.

Голмайсторите от Волфсбург са само трима - Петър Ирачек с два гола, Марио Манджукич с три, както и Вацлав Пилар също с две попадения. Всички те обаче вече не се подвизават по терените на Полша и Украйна.

В днешния сблъсък между Англия и Италия няма играчи на Реал Мадрид, така че "кралският клуб" ще трябва да изчака до полуфинала Португалия - Испания, за да застане еднолично начело в тази импровизирана класация.

За сравнение архисъперникът на Реал - Барселона - има само два гола на сметката си, благодарение на Сеск Фабрегас.

Манчестър Сити е основният съперник на шампионите на Испания по отношение на голмайсторите на Евро 2012 - засега Давид Силва, Марио Балотели, Джолиън Лескът и Самир Насри се разписаха по веднъж, но със сигурност не всички от тях ще имат шанса да се подвизават на полуфиналите.

Байерн Мюнхен също има 4 гола в полза на Германия - 3 на сметката на Марио Гомес и 1 за Филип Лам.

В известен смисъл Арсенал е допринесъл за 5 попадения на Евро 2012, но двама от голмайсторите не са носели екипа на "артилеристите" преди началото на Шампионата - Лукаш Подолски е ново попълнение, а Никлас Бендтнер бе преотстъпен на Съндърланд. Иначе Робин ван Перси и Тио Уолкот заслужиха местата си в националните отбори заради изявите си на "Емирейтс".

Най-четени