Реал Мадрид направи Байерн на пух и прах 29.04 | 23:49

Роналдо постави голов рекорд в Шампионската лига

От Даниел Любомиров

Шампионът на Европа Байерн (Мюнхен) бе развенчан на собствения си стадион "Алианц Арена", след като Реал Мадрид показа кой е кралят и унищожи съперника си с 3:0 (4:0 общ резултат) .

Така традицията носителят на трофея в Шампионската лига да не успява да го защити се спази, а "белия балет" с основание гледа към спечелването на заветната десета титла в турнира.

Подробности, статистика, снимки и видео от мача вижте в Sporta.bg

В 16-ата минута центриране на Лука Модрич от ъглов удар бе засечено с глава от връхлитащия от задна позиция Серхио Рамос! Така традицията бе спазена и "белия балет" отново разпечата вратата на баварците при гостуване, което вече се случва за 10-ти пореден път.

Само 4 минути по-късно центриране на Анхел ди Мария от пряк свободен удар отново се оказа неразгадаемо за бранителите на Байерн и Рамос отново прати кълбото в мрежата - 0:2. За първи път в кариерата си испанският бранител бележи два пъти в един мач от Шампионската лига, и то само година, след като с пропуска си от дузпа закопа Реал и позволи на Байерн да елиминира "кралския клуб" на полуфиналите.

В 34-ата минута убийствена контраатака, започната от Бейл, преминала през подаване на Бензема отново към уелсеца, завърши с много точно и велкодушно подаване на празна врата за Роналдо в наказателното поле. Кавалерът на Златната топка прониза без проблеми мрежата на Нойер и реализира рекодния си 15-ти гол в Шампионската лига – 0:3.

В 89-ата португалската суперзвезда с ювелирно изпълнение на пряк свободен удар от дъгата на пеналтерията се разписа за крайното 0:4. С точния си изстрел Роналдо оформи най-тежката домакинска загуба на Байерн в евротурнирите – досега тя бе с 1:4 от Динамо (Загреб) през 1963-та.

Така след три поредни отпадания на полуфиналите Реал Мадрид отново е на финала – за първи път от 12 години, когато за последно "белия балет" спечели трофея. При последните си два триумфа в Шампионската лига Реал елиминира Байерн, което дава основания за оптимизъм на суеверните фенове на испанския колос.

Водещи

Най-четени