Реал Мадрид срещу Байерн (М) е дербито в полуфиналите 11.04 | 13:55

Атлетико (Мадрид) срещу Челси във втория полуфинал

От Краси Киров

Много силни сблъсъци се очертават в полуфиналите на Шампионската лига след тегления днес жребий в централата на УЕФА в Нион, Швейцария

Реал Мадрид ще се бори с отбора на Байерн (Мюнхен) за място на финала. Атлетико (Мадрид) пък приема Челси в първия полуфинал между двата тима.

Първите полуфинали ще се изиграят на 22 и 23 април, а реваншите са седмица по-късно!

Байерн и Реал имат 20 мача помежду си в Шампионската лига/КЕШ. Двата отбора ще подобрят рекорда на Малан и Барселона за най-много мачове в новата история на турнира Шампионска лига. Последният път двата тима играха отново полуфинал през 2012-та година, когато баварците отстраниха своя съперник след изпълнение на дузпи. Това ще бъде общо шести полуфинал между двата гранда.

Атлетико Мадрид и Челси пък ще спорят място на финала в мног интересен сблъсък. Вратарят на испанците е собственост на Челси и англичаните бяха сложили финансова клауза ако той излезе срещу тях. Днес обаче от УЕФА заявиха, че вратаря може да играе за Атлетико срещу Челси

Байерн (М) и Реал Мадрид определено са сочени за най-големите фаворити в турнира. Но никой не отписва отборите на Челси и Атлетико (Мадрид). Историята на отборите в турнира е огромна. Байерн Мюнхен се е запътил към четвъртия си финал в последните пет години.

Жозе Моуриньо се класира за пети пореден полуфинал в турнира с трети различен отбор. Реал Мадрид пък се класира за 25-ти път на полуфинал в своята история както и последните четири години.

Челси се класира за седми път на полуфиналите в последните 11 сезона, което е многос ериозно постижение. Като дебютант можем да определим отбора на Атлетико Мадрид, който се завърща в топ 4 на Еврпопа след сезон 1973/74 когато стигна и до драматичен финал срещу Байерн Мюнхен.

Водещи

Най-четени