Реал Мадрид удари Барселона и празнува с купата 16.04 | 00:41

Гарет Бейл донесе радост на феновете на "белия балет"

От Даниел Любомиров

Реал Мадрид подчини Барселона в драматично трето за сезона издание на "Ел Класико" и за 19-ти път в историята си триумфира в турнира за Купата на краля. Капитанът Икер Касияс спази традицията да не губи финал, когато е на терена и вече има успех в цели 14 битки за отличия.

Друг обаче бе героят за "белия балет" на стадион "Местая" във Валенсия – в 85-ата минута Гарет Бейл с впечатляващ самостоятелен пробив по лявото крило направи за смях Марк Бартра и реализира победното попадение.

Още в 10-ата минута Анхел ди Мария откри резултата в полза на "кралския клуб", но Бартра изравни с глава в 69-ата след центриране от корнер на Шави Ернандес и слабо представяне в защита на столичани.

Така Реал Мадрид спечели за 3-ти път в последните си 8 финали за Купата на краля (всичките на "Местая"), а Карло Анчелоти триумфира за 9-ти път в 12-ия дуел за трофей в кариерата си. Италианският специалист спечели първото си "Ел Класико", а за първи път в историята си "белия балет" побеждава Барселона два пъти подред за Купата.

Видео и повече подробности от дербито можете да видите в Sporta.bg

Най-четени