Рилски спортист се прослави в Европа, провал за Балкан 19.11 | 20:25

Рилецо записа исторически успех в Еврочалъндж, докато Балкан се сгромоляса в Македония

От Даниел Любомиров

Рилски спортист прослави името си на европейската баскетболна сцена с постигането на историческа първа победа при дебютното си участие в третия по сила клубен турнир на Стария континент - Еврочалъндж.

Баскетболистите от Самоков зарадва стотици свои фенове в местната зала "Арена Самоков" и се наложиха със 70:68 в драматична и оспорвана битка с гостуващия румънски Муреш.

Благодарение на днешния си успех Рилецо се изкачи на второ място в класирането на Група Н с актив от 2 загуби и 1 победа.

Шон Барнет реализира най-много точки за победителите - 17, докато българският ас Йордан Бозов се отчете с 15. За Муреш Иван Иванович направи силен мач и регистрира дабъл-дабъл - 20 точки и 10 борби.

Не толкова мажорно бе настроението в друг български представител в евротурнирите - Балкан (Ботевград), който записа безславно поражение в поредния си мач от Балканската лига.

Тимът от Ботевград отстъпи със 73:87 при визитата си в Македония на местния Куманово. Мартин Маринов и Петер Седмак бяха най-дейни в състава на българите и завършиха мача с по 14 точки, но номер 1 в срещата бе Вукашич Мандич от отбора на Куманово, който наниза 24 пункта.

Балкан е с 1 победа и 3 поражения до момента в Балканската лига, като заема 7-ма позиция във временното класиране на турнира.

Водещи

Най-четени